top of page
blåserenset og fosfatert del

Overflatebehandling

Xylan finnes i mange fargevarianter og med ulike egenskaper. Xylan er et tynnfilmsbelegg og inneholder PTFE som gir lav friksjon, samt en ren og fin overflate. Typisk tykkelse på Xylan belegget er fra 20 til 70 microns.

Belegningsteknikk utfører både Sink fosfat og Mangan fosfat. Fosfateringsprossessen gir en ren og homogen overflate. Denne behandlingen sikrer god vedheft for Xylan. Sjiktet har ulike korrosjonshindrende egenskaper.

Non-stick belegget inneholder PTFE som gir lav friksjonskonfidensient. Det er motstandsdyktig mot de fleste kjemiske sammensetninger. Her finnes det flere typer som også er godkjent mot næringsmiddelindustrien. 

På labben utføres kvalitetstester som ukentlig test av fosfat for og sikre beste resultat i produksjon.

Belegningsteknikk utfører blåserensing med forskjellige typer medier avhengig av ønsker og behov. Blåserensing er ett viktig steg i forbindelse med lakkering for og oppnå god vedheft til malingen. Blåserensing renser også eventuelle forurensinger i stålet som rust ol.

Norsok og Polyuretan lakk fås i mange farger. Norsok er ett tykt malingslag, 400+ microns, og blir i hovedsak brukt som rustbeskyttelse.

bottom of page